Copywriter of tekstschrijver: wat is het verschil?

Ik krijg vaak vragende blikken als ik zeg wat ik doe. Want ik ben zowel een tekstschrijver als een copywriter. ‘Maar is dat dan niet hetzelfde’, krijg ik vaak te horen. Nee, het zijn twee verschillende beroepen.

 

Wanneer je online op zoek gaat naar een tekstschrijver kom je vaak copywriters tegen en andersom. Je kunt daardoor de indruk krijgen dat ze een en dezelfde zijn. En natuurlijk hebben deze twee beroepen een grote overlap, maar een copywriter en tekstschrijver zijn niet hetzelfde!

 

Echt vervelend is het niet om uit te moeten leggen wat ik precies doe, maar als vrienden en familie die vraag al hebben….dan zullen Potentiële opdrachtgevers zich dit ook wel afvragen. Daarom is het handig te weten wat het verschil is.

 

Grof gezegd is het verschil tussen een tekstschrijver en copywriter de manier van benadering. Een tekstschrijver schrijft teksten, foutloos en correct…een copywriter bedenkt concepten en ‘praat’ met de doelgroep. Een copywriter zal daarom ook vaker gebruik maken van spreektaal, lokale uitdrukkingen en geconstrueerde zinsvormen: alles om de afstand tussen de opdrachtgever en zijn/haar klant te verkleinen of weg te nemen!

 

 

Kort gezegd huur je een copywriter in als je een verhaal wil vertellen en een tekstschrijver als je een doorsnee tekst wil laten schrijven. Maar dat wil niet zeggen dat iemand niet allebei kan zijn! Dus mocht je op zoek zijn naar een correcte, foutloze tekst…of wil je graag communiceren met je klant? Vraag me naar de mogelijkheden en samen maken we er iets moois van!

Reactie schrijven

Commentaren: 0